T: 03/766 62 12 - M: 0486/35 52 60 info@krachtigleven.be
Selecteer een pagina

Kinesiologie Sint Niklaas

Kinesiologie Sint Niklaas gezocht? Dan ben je hier bij Krachtig leven aan het juiste adres!

Bart Ivens Kinesiologie Sint Niklaas

Applied Kinesiology is een diagnostische methode waarbij met specifieke spierfunctietesten een gezondheidsprobleem van een patiënt kan worden benaderd en of geëvalueerd. Dit kan zeer interessant zijn bij zoektocht naar de oorzaak van een klacht.

Krachtig Leven

Krachtig leven is de praktijk van Bart Ivens. Hij is zowel kinesitherapeut en osteopaat.
Zijn werkwijze is er op gebaseerd dat hij steeds op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem.

Voor elk probleem bieden wij een passende oplossing

Eens deze oorzaak is gevonden wordt via verschillende manuele technieken en corrigerende oefeningen het lichaam functioneel hersteld. Je kan terecht voor sportblessures, nek en lage rugklachten orthopedische klachten,…
De praktijk van Kinesiologie Sint Niklaas is gelegen in de Pater Segersstraat 18 te Sint-Niklaas.

Contacteer ons

Voor meer informatie over Applied Kinesiology, onze behandelingen of een afspraak bel ons: 03/766 62 12 of 0486 35 52 60. Mail ons: info@krachtigleven.be of ga naar onze contactpagina.

Bekijk ook deze pagina’s:

VoedingadviesAtlastherapieKinesitherapieB-E-St therapieRedcord therapieDry needling

Wat is Applied Kinesiology

Kinesiologie Sint Niklaas

Toegepaste kinesiologie ook Applied Kinesiology of gespecialiseerde kinesiologie genoemd is een pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze. De naam bevat het woord kinesiologie, beter bekend als  de studie van de bewegingen van het menselijk lichaam. Kinesiologie is echter wetenschappelijk onderbouwd maar toegepaste kinesiologie maakt géén gebruik van een wetenschappelijke methode.

In toegepaste kinesiologie worden zogenaamde spiertesten gebruikt. De spiertest zelf houdt bijvoorbeeld het volgende in: degene die getest wordt steekt een arm naar voren, de tester zegt iets als, ‘houd vast’ en duwt vervolgens heel zachtjes op de arm. Er zijn nu 3 mogelijkheden:

  1. Er is geen stress: wie getest wordt, kan de duwkracht van de test makkelijk ‘houden’.
  2. Er is stress: de arm ‘houdt niet’ en gaat naar beneden. Dit wordt onderfacilitatie genoemd.
  3. Er is zoveel stress, dat het lichaam dit niet kan tonen, de spier ‘bevriest’ als het ware. Dit wordt overfacilitatie genoemd.

Een beoefenaar van deze behandelmethode wordt geacht in staat te zijn deze drie verschillende mogelijkheden uit elkaar te houden.